İHBİR Aşure Günü Etkinliği
Yüzyıllardır bir gelenek halini almış olan aşure, sadece özel bir tatlı değil aynı zamanda bir kültürün taşıyıcısıdır. Her sene Muharrem ayının 10. gününde idrak edilen aşure günü, buğdayın ilk çıktığı yerin Anadolu toprakları olmasından dolayı, Mezopotamya’dan tüm dünyaya yayılmıştır.
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri (İHBİR)’in organize ettiği aşure günü etkinliğine, İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Koordinatör Başkanı Cem Seven, İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Müjdat Sezer, İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı.
Anadolu’nun özenle seçilen en lezzetli ürünlerinden hazırlanan aşuremiz, katılımcılar tarafından büyük rağbet görmüş ve Aşure Günü etkinliğimiz yoğun ilgiyle karşılanmıştır.