Dünya Bakliyat Konfederasyonu (GPC)

Bakliyat ürünlerine yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla, Dünya Bakliyat Konfederasyonu (GPC) tarafından düzenlenen, dünyanın dört bir tarafından katılımcının iştirak ettiği konferansta, sağlıklı olduğu kadar ekolojik ve çevreci bir ürün grubu olan bakliyat pazarı ile ilgili üretimin ve tüketimi arttırmanın yolları, özel pazar bilgileri masaya yatırıldı. 

Avustralya, küresel bakliyat pazarında çok büyük bir oyuncu. Bakliyatın dünya genelinde kullanım alanları da genişliyor. Bu kapsamda bakliyat sektörünün en büyük birliği olan Dünya Bakliyat konfederasyonu (GPC) tarafından düzenlenen konferansta, dünyadaki bakliyat ürünleri ile ilgili 2023-2024’e dair, üretim ile ilgili yapılması planlanan gelişmeler ele alındı.

Dünya Bakliyat Konferansına katılan İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Memiş’in daveti üzerine yakın bir zamanda Türkiye’ye geleceğini söyleyen GPC Başkanı Vijay Iyengar, İHBİR ile sürdürdükleri yakın işbirliğinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Diğer taraftan Türk firmalarının ve ihracatçılarının sektöre yaptıkları katkılardan ve Türkiye’nin sektörde kilit rolünden övgü ile bahseden GPC Başkanı, Türk üreticilerini  ileriki yıllarda Dünya Bakliyat Konfederasyonu’na  daha yoğun  katılımlarını beklediklerini vurguladı.

İhracatçılar, ithalatçılar ve sektörün önde gelen temsilcilerinin   katıldığı organizasyon büyük ilgi gördü.