İHBİR’den İhracata Değer Katan Kadınlar Platformu

Türkiye’de kadın ihracatçı sayısının artması ve kadınların iş dünyasında daha etkin olması amacıyla İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) tarafından “İhracata Değer Katan Kadınlar Platformu” etkinliği düzenlendi. İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Taycı, kadınların iş hayatına ve ihracata daha fazla dahil olabilmeleri adına böyle bir organizasyon yaptıklarını ifade ederek, “Kadınlarımızın çok daha başarılı işlere imza attığını ve daha güzel yerlere geldiğini görmek, onların daha fazla değer yarattığını görmek bizlere çok büyük gurur ve onur veriyor. Kadınlarımız için bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı; yönetim olarak Türkiye’nin girişimci kadınlarının iş hayatlarında sürdürülebilir başarı hikayelerini yazmalarına destek olmak, kadın girişimcileri ihracat yapmaya teşvik etmek ve emeklerini katma değere dönüştürmek, girişimci kadınlarının iş hayatlarında sürdürülebilir başarı hikayelerini yazmalarına destek olmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. İHBİR bünyesinde oluşturulan “İhracata Değer Katan Kadınlar Platformu” kapsamında ihracata ilk adımını atan girişimci kadınlara; iş dünyasının başarılı kadın girişimcileri, bilgi ve deneyimlerini düzenlenen etkinlikte paylaştı.

Hedef ihracatçı kadın sayısını artırmak

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı,Taycı, “Türkiye’nin birçok yerinde; çok güzel ürünleri, projeleri, fikirleri olan başarılı iş kadınlarıyla karşılaşıyoruz. Ama bir takım imkansızlık ve yetersizliklerden dolayı ihracat pazarlarına açılamayan, nasıl başlaması gerektiği konusunda endişeleri olan birçok değerli hanımefendi ile karşılaştım. Düzenlediğimiz bu etkinlikle, iş dünyasında değerli başarılar elde etmiş kadınların tecrübelerinin dinlenmesini istedik. Bu bir başlangıç, benzeri organizasyonlara devam edeceğiz.” dedi.